Hvad hvis jeg ikke er skabt til at amme?!

Min terminsdato nærmer sig med hastige skridt og midt i det hele har jeg en bekymring der vokser i mig. Hvad hvis jeg heller ikke kan amme denne gang?

Da min søn blev født kom jeg ret sent i gang med at udmalke, jeg lå selv på intensiv og er gik et helt døgn før der kom en jordemoder og hjalp mig i gang. Jeg havde bare alle odds imod mig, kejsersnit, et sygt barn, stress, angst, afsavn, men alligevel kæmpede jeg hårdt i 6 uger med udmalkning så min søn kunne få andet end ammemælk i sin sonde. Men efter de 6 uger hvor jeg stadig max kunne præstere 20 ml pr. gang, hvilket var langt under halvdelen af hans behov, måtte jeg smide håndklædet i ringen. Jeg ville aldrig komme til at lave nok mælk til at mætte ham og lægerne tvivlede på at han, med sine svage lunger, ville blive stærk nok til at kunne amme.
Så jeg stoppede og han blev flaskebarn, meget imod mit ønske.

Nu er det så ved at være tid igen til at skulle amme og jeg frygter lidt hvordan det skal gå. Jeg vil det bare så meget og jeg er samtidig så usikker på mine chancer for at komme til at amme. For hvad hvis min krop bare ikke er skabt til at amme? Jeg håber at det går bedre denne gang, jeg vil i hvert fald kæmpe for at få det til at fungere. Og hvis det ikke gør, så håber jeg, at jeg banker mig selv lidt mindre i hovedet over det denne gang. Sidst blev der grædt mange tårer i frustration over at jeg ikke kunne give mit barn, det som i mit hoved, var det bedste. At jeg ikke kunne gøre det vi kvinder er biologisk skabt til, for min krop kunne hverken finde ud af at være gravid eller amme.
Denne gang virker det dog til at jeg kommer til at klarer gravid delen uden komplikationer. Så må tiden vise hvad det der amning bringer.

For det er svært at lytte til ordene “en god mor sidder ikke i brysterne” når det eneste man vil er at amme sit barn.

4 comments / Add your comment below

 1. Jeg blev mor for første gang for 4 mdr siden, og der var intet jeg hellere ville end at amme. Sådan skulle det bare ikke være, og jeg måtte give op. Den dag i dag har det rigtig fint med beslutningen, men der der fik mig igennem i starten var ordene “en god mor sidder ikke i brysterne” 🙂

  1. Først tillykke med bebsen <3
   men ja, det er jo heller ikke forkert at sige at en god mor ikke sidder i brysterne 🙂 en god mor er kærlighed og omsorg! men det er samtidig også et af de sværeste valg jeg har haft taget i mit liv og er nok aldrig rigtig kommet mig over "nederlaget" :/

 2. Åh, hvor kan jeg godt følge dig.
  Jeg fik heller aldrig amning op at køre med min søn. Han gik direkte fra sonde til flaske, og til sidst var det et bevidst valg dels at stoppe udmalkning og dels at droppe amning til fordel for flaske i håb om en hurtigere udskrivelse!

  Selvom jeg tror, det har været et godt valg, har jeg adskillige gange fortrudt, at man ikke lige gav det en chance til. Håber, det lykkes for dig denne gang 💚

  Nina

  1. Det er bare så hårdt at droppe amning når det er det man vil. Oplevede mange på neo der netop valgte flaske for at kunne komme hjem hurtigere hjem.
   og tak <3

Skriv et svar