Uge 34 – 6 uger til termin

Uge 34 er ved at lakke mod enden og alt ser heldigvis stadig normalt ud og ingen tegn på hverken svangerskabforgiftning eller HELLP.
Denne uge har ellers stået på både fødselsforberedelse hos jordemoderen og rundvisning på den nye fødeafdeling på Slagelse sygehus.

 

uge 18 – 28 – 34

 

Fødselsforberedelsen er mildest talt spild af tid hvis man selv har læst bare én bog om graviditet og fødsel. Det er bare en lang gennemgang af hvordan kroppen biologisk udvider sig og hvilke former for smertelindring der findes. Jeg havde allerede inden førselsforberedelsen læst 3 bøger om fødsler, så i sidste ende fik jeg ikke svar på noget jeg ikke vidste. Derudover var det jo selvfølgelig tilrettelagt til at passe til førstegangsfødende, hvilket jeg (på trods af kejsersnit i fuld narkose 10 uger før tid) ikke er. Jeg bliver faktisk beregnet som andengangsfødende selvom jeg ikke har den fjerneste ide om hvordan en vé føles og hvordan en fødsel foregår. Men hvis man er førstegangsfødende og ikke er til det der med at læse bøger eller bare bedst kan lide at få information i undervisningsform, så var det sikkert rigtig godt. Jeg savnede bare at der var lidt mere praksis, sådan som jeg altid hører min mor fortælle om, som det var dengang i ’90 da jeg blev født, hvor der blev øver stillinger og pusteteknikker. Selv min mand syntes ikke han fik noget at vide han ikke vidste i forvejen og han har ikke læst en eneste graviditetsbog.

 

Mormor har haft gang i strikke- og hækletøjet og lavet fine ting til lillesøster

 

Ud over fødselsforberedelsen var vi også på rundvisning på den nye fødeafdeling og barselsgang på Slagelse sygehus. Vi var rimelig mange og det var svært at hører hvad vores rundvisere sagde, for slet ikke at tale om alt det brok der kom fra sygeplejersken der viste rundt på barselsgangen. Det var lidt ærgerligt for det skabte nærmest mere forvirring end afklaring. Jeg regner med at føde ambulant, så jeg kan komme direkte hjem, for jeg synes godt nok jeg har brugt rigeligt med tid på hospitalerne de sidste 3,5 år! Faciliteterne ser til gengæld fantastiske ud (selv med de lidt aggressive skrigorange gulve, haha) Det er lækre store rum med møbler fra HAY. Fødestuerne er alle udstyret med nogle lækre store fødekar, eget toilet og bad og snarest ville de også blive udstyret med halvanden mandssenge, så man kommer til at kunne ligge og hygge med far under veerne og med både far og baby efter fødslen. De har også været så smarte at bygge en operationsstue på fødegangen som kan tage sig af kejsersnit i grad 1+2 så man ikke skal til at vandre hospitalet rundt, det synes jeg er mega positivt og det bliver rart for de forældre hvor fødslen tager en skidt drejning.
Så nu kan jeg bare sidde og vente på at det forhåbentlig inden så længe bliver min tur til at blive lukke ind i  mødrenes hemmelige føde klub, med en forhåbentlig mere gennemsnitlig fødsel hvor jeg rent faktisk har været ved bevidsthed. (kan virkelig godt mærke jeg mest skriver opslag på instagram, jeg mangler mine smileyer!)

 

Skriv et svar