Tilvækstscanning og uge 28

Så nåede jeg til uge 28 i min anden graviditet og sikke en forskel. Da jeg nåede uge 28 i første graviditet var det med smerter, hævelser og forhøjet blodtryk der blev kvitteret med en uges indlæggele på barselsgangen. I får lige lidt baggrundshistorie:
Da jeg var 28 uger henne med min søn havde jeg i nogle uger lidt af meget væske i kroppen, mest i ansigt og ankler, smerter i kroppen og ekstrem træthed. Jeg var blevet sendt til tilvækstscanning fordi jordemoderen var i tvivl om hvor stor han var og til scanning viste det sig han var lille, men ikke så meget at det var bekymrende, men det var mit blodtryk til gengæld! Det var skyhøjt og jeg blev indlagt på barselsgangen den følgende uge med svagerskabsforgiftning og fik blodtryksmedicin og måtte ikke bevæge mig rundt. 30+3 kommer min søn til verden ved akut kejsersnit.

Derfor er uge 28-30 en milepæl som skal bare skal overstås! Jeg har næsten hele denne graviditet skulle tage mit blodtryk hjemme og skulle så til tilvækstscanning igen her i uge 28 for at de kunne tjekke hendes størrelse og flowet i moderkage og navlesnor. Heldigvis ligger der en 1213 gram baby (normal størrelse) med godt flow 😀 Skal scannes igen om 4 uger for at være sikker på at det fortsætter sådan. Mit blodtryk er stadig normalt og jeg lider hverken er smerter eller hævelser denne gang.  Så det kunne jo næsten ikke være bedre!
Jeg krydser bare virkelig fingre for at jeg kommer igennem den her graviditet uden svangerskabsforgiftning eller HELLP-syndrom. Den næste milepæl bliver helt klart at runde 30+4 og derefter være det mest gravide jeg nogensinde har været.

uge 18            til            uge 28

Skriv et svar